Pravila privatnosti

Izjava o privatnosti i kolačićima

Šalji dalje j.d.o.o. Ivana Rabara 6, 10000 Zagreb, Hrvatska, OIB: 45811075980 (dalje tu tekstu: Šaljidalje.hr) u obavljanju svoje djelatnosti, prikuplja i obrađuje osobne podatke poštujući sve relevantne zakone i propise. Molimo vas da ovu Izjavu pročitate pažljivo kako biste saznali kako skupljamo, obrađujemo, štitimo ili na bilo koji drugi način koristimo vaše osobne podatke. Obvezujemo se primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i spriječavanja eventualnih zlouporaba informacija. U procesu realizacije kupovine koristit ćemo samo informacije koje su nužne. Prikupljamo samo one osobne podatke koje nam dobrovoljno dostavite i samo za svrhe navedene u ovim pravilima zaštite osobnih podataka. Ne zahtijevamo od Vas da nam pošaljete te podatke kako bismo vam omogućili pristup na naše stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno za sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama. Registracijom na internet stranici www.saljidalje.hr, kupnjom kao gost ili pristupanjem samoj stranici kupac daje suglasnost da saljidalje.hr obrađuje njegove osobne podatke navedene u registracijskoj formi, podatke o narudžbama, podatke dostupne u procesu plaćanja usluge i druge podatke. Isti podaci koriste se u svrhu sklapanja ugovora, te u svrhu upoznavanja saljidalje.hr s kupovnim navikama kupaca, kao i u informativne svrhe, te svrhe promidžbe usluga i proizvoda prodavatelja. Šaljidalje.hr se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih Kupaca, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima.

Voditelj obrade osobnih podataka
Šalji dalje j.d.o.o. je voditelj obrade osobnih podataka u skladu sa zakonom i propisima o zaštiti osobnih podataka. Šalji dalje j.d.o.o. kao voditelj obrade osobnih podataka određuje svrhu i sredstva obrade osobnih podataka i odgovoran je za čuvanje i korištenje osobnih podataka u papirnatom i/ili elektronskom obliku. Za sva pitanja vezana za obradu osobnih podataka ili ostvarivanje prava na zaštitu osobnih podataka možete nas kontaktirati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Osobni podaci koje prikupljamo
Osobni podatak jest svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.
Vaše osobne podatke prikupljamo samo kada nam svojom voljom date takve informacije. Podatke o Vama prikupljamo kada ispunite web obrazac ili prilikom prijave na newsletter.
Trebali biste imati na umu da se neosobne informacije i podaci mogu automatski prikupljati putem naših Internet servera ili korištenjem “kolačića”.
Primjeri informacija o Vašem korištenju stranice uključuju: najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici, broj ispunjenih obrazaca, vrijeme provedeno na stranici, najpopularnije ključne riječi koji korisnike vode do naše stranice, vaša IP adresa, informacije koje se skupljaju putem kolačića, podaci vašeg uređaja poput postavki hardwarea, sistemske aktivnosti, vrste pretraživača itd.
Za potrebe poslovanja Šaljidalje.hr prikuplja sljedeće korisničke podatke:
• Ime i prezime
• Adresu i mjesto stanovanja
• E-mail adresu
• Kontaktni telefonski broj
• Lozinku u šifriranom obliku
Za točnost unesenih podataka koje su unijeli korisnici ne odgovaramo.

Svrha obrade osobnih podataka
Razlozi zbog kojih obrađujemo osobne podatke radi sklapanja i ispunjenja ugovornih obveza su:
• Otvaranje korisničkih profila na web stranici
• Obrada narudžbi putem online trgovine i isporuka/dostava naručenih proizvoda
• Prijenos komercijalnih komunikacija putem elektroničke pošte, mobilne telefonije ili tradicionalnom poštom odnosno kurirskom dostavom (unutar granica Vaše suglasnosti)
• Pružanje odgovora na upite koje nam postavite ili na Vaše savjete, komentare, prigovore i sl.
• Rješavanje svih sporova ili pritužbi koji se odnose na ili proizlaze iz aktivnosti Šalji dalje j.d.o.o.
• Promocije naših usluga i iskazivanja namjere sklapanja ugovora
• Prodajnih i marketinških aktivnosti saljidalje.hr

Pravna osnova obrade osobnih podataka
Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Uvjeta kupnje i ove Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici Šaljidalje.hr, a koji je sadržan u Uvjetima kupnje te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca.

Primanje marketinških kampanja na e-mail (newsletter)
Ako se odlučite prijaviti na našu newsletter listu, e-mail adresa koju nam pošaljete prosljeđuje se softverskoj platformi koja nam pruža usluge e-mail marketinga. Email adresa koju šaljete neće biti pohranjena u vlastitoj bazi podataka ili na nekom od naših internih računalnih sustava.
Vaša adresa e-pošte ostaje unutar baze podataka navedene platforme dokle god nastavljamo koristiti usluge te platforme za email marketing ili dok ne zatražite odjavu s newsletter liste. To možete učiniti tako što ćete otkazati pretplatu pomoću linkova za otkazivanje pretplate koji se nalaze u svim newsletterima koje vam šaljemo ili tako da zatražite odjavu putem naše kontakt email adrese.
Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na Internet stranici Šaljidalje.hr te dvostrukom potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka.

Komuniciranje podataka prema trećim stranama
Šalji dalje j.d.o.o. neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećim točkama i u situacijama kada to pozitivni propisi zahtijevaju.
Šalji dalje j.d.o.o. će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:
• Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen. Pružatelj usluge distribucije može na e-mail adresu Kupca poslati link za praćenje statusa pošiljke.

Obrada osobnih podataka u procesu plaćanja kreditnim i debitnim karticama

Šalji dalje j.d.o.o. u trenutku plaćanja na Internet stranici www.saljidalje.hr, kao uvjet plaćanja proizvoda i usluga kreditnim ili debitnim karticama traži privolu Kupca za aktivaciju procesa plaćanja putem Corvuspay-a, ugovornog partnera Šalji dalje j.d.o.o. i Izvršitelja obrade osobnih podataka. U tu svrhu osobni podaci Kupca (ime i prezime Kupca, adresa Kupca, podaci s kartice Kupca) su privremeno pohranjeni kod CorvusPay-a, koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom, najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka.
Djelatnici saljidalje.hr internet trgovine ni u jednom trenutku nemaju pristup broju Vaše kreditne kartice, dostupan im je samo broj autorizirane transakcije. Podaci o karticama ne pohranjuju se u našem sustavu već se broj kreditne kartice direktno provjerava i autorizira u autorizacijskom centru kartične kuće. Broj kreditne kartice nemojte upisivati nigdje osim u za to predviđeno polje, ne šaljite ga e-mailom niti putem formulara za kontakt.

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav, povlačenje privole)
U slučaju da Kupac ne želi da prodavatelj više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, mora to prodavatelju javiti, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pravo na prigovor
Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se Voditelju obrade osobnih podataka na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Prigovor na obradu Vaših osobnih podataka možete podnijeti i nadzornom tijelu Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Pristup i ispravak osobnim podacima
Kupac i Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na “Moj podaci” gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio s Kreativna sinergija d.o.o. Kupac i Korisnik može zatražiti i dobiti od Kreativna sinergija d.o.o. cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu Voditelja obrade osobnih podataka: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Razdoblje pohranjivanja osobnih podataka
Vaše podatke ćemo čuvati onoliko dugo koliko je potrebno za ostvarenje svrhe radi koje ih obrađujemo. Kriterij na temelju kojega određujemo razdoblje čuvanja osobnih podataka je upravo svrha prikupljanja i vremenski rok u kojem želite da Vam pružamo naše usluge.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka – enkripcija
Vaši podaci i sve stranice www.saljidalje.hr internet trgovine zaštićene su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom. SSL enkripcija šifrira podatke radi spriječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Kršenje privatnosti podataka
O svakom kršenju privatnosti podataka iz naše baze ili baze bilo kojeg od naših partnera obavijestit ćemo sve relevantne osobe i nadležna tijela u roku od 72 sata od prekršaja, ako je očigledno da su ukradeni podaci spremljeni na način da se može otkriti identitet vlasnika podataka.

Promjene izjave o privatnosti
Ova izjava o privatnosti može se s vremena na vrijeme mijenjati u skladu s zakonodavstvom ili razvojem industrije. Nećemo eksplicitno obavijestiti naše klijente ili korisnike web stranica o tim promjenama. Umjesto toga, preporučujemo da povremeno provjeravate ovu stranicu za sve izmjene izjave.

Vaša privola
Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

Primjena kolačića
Na web-stranicama www.saljidalje.hr koriste se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika/posjetitelja smješta web poslužitelj kojim se posjetitelj koristi. Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita web stranice koje je posjetio, koje potom šalju podatke pregledniku koji zatim izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj web stranica (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega te se tako korisnicima pruža više online mogućnosti i bolji korisnički doživljaj.
Bitno je naglasiti da www.saljidalje.hr internet stranica ne može pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika ili dobiti pristup informacijama koje korisnik ranije nije dao. Web stranice www.saljidalje.hr ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo.
Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku. Web stranice www.saljidalje.hr služe se Google Analytics statistikom. Podatke o tome kako se korisnici koriste našim web stranicama povremeno možemo prikupljati koristeći se i drugim alatima sličnim Google Analytics.
Također, u svrhu planiranja objava sadržaja primjerenih Vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting gdje možemo upotrebljavati podatke iz Googleova oglašavanja na temelju interesa ili podataka o publici treće strane (npr. dob, spol i interesi) na usluzi Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.
Osim Google Analytics, koristimo i Zopim sustav za online razgovor (chat).
Ako niste suglasni upotrebom kolačića, možete ih lako izbrisati (ili spriječiti) na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki Vašeg internet preglednika.
Kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe našeg web-mjesta i njegovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki ovih stranica ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.
Upotrebom ovih web-stranica suglasni ste s načinom prikupljanja i upotrebe podataka opisanim u ovoj Izjavi te pohranom i pristupom kolačićima na vašem uređaju.
Kada prvi put pristupite web stranici, pojavit će se natpis koji upozorava na postojanje kolačića i zatražiti Vašu suglasnost za njihovo prihvaćanje. Nastavkom pregledavanja web stranice, prihvaćate korištenje kolačića. Ukoliko korištenje kolačića nije omogućeno na vašem uređaju, kupovina preko www.saljidalje.hr Internet trgovine niti formiranje liste želja (wishlist) neće biti moguće.

Privremeni kolačići (sesije)
Automatski se uklanjaju s vašeg računala kada zatvorite web preglednik. Pomoću njih web mjesta pohranjuju privremene podatke (npr. stavke u košarici za kupnju)

Stalni kolačići
Ostaju spremljeni na vašem računalu i nakon zatvaranja web preglednika. Pomoću njih web stranice pohranjuju podatke – najčešće je riječ o vašim postavkama kod korištenja stranice. Stalni kolačići će ostati na vašem računalu tako dugo dok ih ručno ne uklonite ili dok im ne istekne rok.

Kolačići prve strane

Dolaze s web mjesta kojeg gledate, a to su privremeni ili stalni. Pomoću nijh web mjesta pohranjuju podatke kao što su ime i lozinka, s ciljem da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta.

Kolačići treće strane

Pripadaju različitim domenama od onog prikazanog u adresnoj traci. Web stranice mogu sadržavati sadržaj iz drugih područja (kao što su banneri), što otvara mogućnost za praćenje korisničke povijesti pregledavanja. Mogućnosti podešavanja privatnosti u većini modernih preglednika omogućuju blokiranje kolačića treće strane.

Kako onemogućiti kolačiće?
Želite li onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, možete to učiniti. Sam čin blokiranja mogao bi imati negativan učinak na korištenje web stranice. Kako bi isključili kolačiće, potrebno je namjestiti postavke i konfiguracije vašeg internetskog preglednika. U izborniku preglednika odaberite pomoć i informacije o kolačićima te slijedite upute.